Om Tango Amor

Vi erbjuder kurser, privatlektioner, social dans och evenemang i argentinsk tango för privatpersoner och företag.

Vi grundades 2005 under namnet Tangazo. Efter en längre vistelse i sin födelsestad Buenos Aires startade Ernesto Garzón sin tangofirma i Stockholm för att sprida dansglädje och dansa världen bättre. 2012 träffade Ernesto sin dans- och livspartner Lilly Unkic. Sedan 2013 då Ernesto och Lilly väntade sitt första barn heter vi Tango Amor.

Mål

Vårt mål är att sprida kärleken till den argentinska tangon. Vi vill inspirera människor till att njuta av dans, musik och kultur. Vi vill bidra till att utveckla tangon för de som redan kan, och få fler att upptäcka detta – av UNESCO klassade – immateriella världsarv

Vision

Vår vision är att dansa världen bättre. Vi vill berika vårt medmänskliga existentiella behov av kultur, men också använda kulturen som ett verktyg för verklig förändring.

Dansa världen bättre

Vi har sedan starten gett bidrag till olika sociala verksamheter såsom Proyecto Pereyra – ett ekologiskt projekt i Buenos Aires, Abrigos arbete för utsatta kvinnor i kåkstäder i Rio de Janeiro,  Future Hope Baby Center – ett barnhem i Nairobi,  FN:s flyktingorgan UNHCR och aktiviteter för ensamkommande flyktingbarn i Stockholm.